תפריט

פטור ממילואים

השירות הצבאי בישראל, כידוע, לא מסתיים בגיל 21 – אלא נמשך עוד שנים רבות מאוד במסגרת מערך המילואים. על-פי החוק הנוכחי, גברים מחויבים בשירות מילואים עד גיל 40 (ואפילו 45 אם הם קצינים, ובתפקידים מסוימים עד גיל 50), וגם נשים נדרשות להתייצב כשהן נקראות לדגל – עד גיל 38 (או עד שהן מתחתנות ו/או נכנסות להריון). יחד עם זאת ישנה גם האפשרות לקבל פטור ממילואים, מסיבות שונות ובהן אי התאמה, דת, בעיות גופניות או בעיות נפשיות. משרד עו"ד דניאל איטח מטפל במקרים אלה מתוך מחויבות אמיתית לסייע לכל אדם לממש את רצונו, בזמן קצר ככל האפשר.

למה כדאי להיעזר בעורך דין לצורך קבלת פטור ממילואים?

* בחירה מושכלת של סיבת הפטור – צה"ל מציע לחיילי וחיילות המילואים מספר דרכים לסיים את ההתקשרות איתו בגיל צעיר יותר מזה הקבוע בחוק. חשוב מאוד לבחור את דרך הפעולה המיטבית, על-מנת לקבל את הפטור המבוקש.

* חוות דעת מומחה – במקרים שבהם פטור ממילואים ניתן על בסיס בעיה רפואית, בין אם גופנית ובין אם נפשית, רצוי מאוד לצרף חוות דעת מומחה שתשכנע את נציגי הצבא שאכן אין יכולת לשרת יותר. עורך דין מנוסה מכיר רופאים בתחומים רלוונטיים שאמונים על כתיבת חוות דעת למטרה ספציפית זו.

* אפס טרחה ובירוקרטיה – אנשים רבים נרתעים מהתייצבות מול גופים גדולים ובפרט מול המערכת הצבאית. כשעורך דין מיומן מלווה אותם לאורך כל התהליך, החשש מתפוגג וכמו כן נחסכים מהם הטרחה והבירוקרטיה.

ליווי צמוד בזמינות גבוהה

השירות של עו"ד דניאל איטח בכל הנושאים הקשורים לצה"ל, ובפרט קבלת פטור ממילואים, ניתן בזמינות מרבית מתוך הבנה שזמן עשוי להיות פקטור בעל חשיבות רבה במקרים אלה. מרכיב נוסף באיכות השירות הוא ליווי צמוד לאורך כל הדרך, על-מנת שכל חייל או חיילת מילואים לא ירגישו שהם לבד מול המערכת אלא ידעו שיש מי שפועל למענם. ההתנהלות המקצועית והמדויקת ממקסמת את הסיכוי לקבלתו של הפטור משירות המילואים, ובזמן קצר ככל האפשר.

פטור מילואים

בעבר צה"ל היה מבוסס במידה לא מועטה של כוחות המילואים שלו. במאה ה-21 המצב שונה, ועל-פי נתונים עדכניים של רשויות הצבא, אחוזים בודדים מתוך כלל הגברים מגיל שחרור ועד גיל 40 מגיעים לשירות מילואים פעיל. במקביל ניתן לזהות גידול בביקוש לקבל פטור מילואים, ואם אתם זקוקים לעזרה בכך עוה"ד דניאל איטח יסייע לכם.

באילו נסיבות ניתן לקבל פטור מילואים?

* דת – גם מי ששירת או שירתה בצבא הסדיר עשויים לקבל פטור מילואים על רקע דת. בחלק מהמקרים מדובר באדם ששינה את אורחות חייו בשלב מסוים, ובפרט החל לשמור שבת. כשישנה התנגשות בין הערכים העדכניים של האדם לבין שירות המילואים, על רקע דתי, צה"ל עשוי להעניק את הפטור הרצוי.

* בעיה רפואית – חשוב להדגיש כי פטור בשל בעיה רפואית ניתן גם למי שסובלים מבעיה פיזית וגם למי שסובלים מבעיה נפשית. בחלק מהמקרים תהליך מתן הפטור כולל התייצבות בפני ועדה רפואית של הצבא, ובמקרים אחרים המסמכים המוגשים לצבא מספיקים כדי לשכנע את צה"ל לפטור את האדם משירות מילואים.

* מצפון – בדומה לאדם ששינה את דרך חייו והתקרב לדת, כך עשוי אדם אחר לשנות את תפישת העולם שלו ולהתנגד לשירות צבאי מטעמי מצפון. יחד עם זאת כדאי לדעת שבניגוד לפטור מטעמי דת, שניתן יחסית ביד רחבה, צה"ל מקמץ במתן פטורים מטעמי מצפון.

* הריון / נישואין / הורות – נשים זוכות לפטור אוטומטי משירות מילואים (אלא אם כן ירצו להתנדב) לאחר שהן מתחתנות ו/או הופכות לאמהות (וכמובן גם במהלך ההיריון הן כבר לא יזומנו למילואים).

ניסיון רחב היקף ושירות מועיל

עוה"ד דניאל איטח צבר ניסיון רחב היקף בכל הנוגע להשגת פטור מילואים בנסיבות שונות, ומעמיד לרשות לקוחותיו ניסיון זה כמו גם בקיאות מקצועית מעמיקה. השירות מתאפיין בקשב רב וביחס אישי צמוד לאורך כל הדרך עד לקבלת התוצאה הרצויה, ועל בסיס יושרה מלאה – כך שרק כשיש היתכנות לקבלת הפטור המיוחל ימליץ עוה"ד איטח על מימוש האופציה ועל הדרך הטובה ביותר לעשות זאת.

שחרור ממילואים

המילואים הוא מוסד ישראלי ייחודי למדי. יש לא מעט ישראלים שמבחינתם קבלת זימון לשמ"פ (שירות מילואים פעיל) הוא בשורה טובה, גם מפני שזוהי הזדמנות לפגוש את החבר'ה, גם בגלל הרצון לשבור את השגרה הרגילה, גם כדי להרגיש שוב צעירים כמו בימי הסדיר וגם בשל תחושת התרומה למדינה. במקביל יש כמובן גם ישראלים רבים שמייחלים לקבל שחרור ממילואים ולהפוך לאזרחים על מלא, 365 ימים בשנה. במקרים אלה ייתכן צורך בעזרת עורך דין מנוסה, וזהו אחד מתחומי המומחיות של עוה"ד דניאל איטח.

המסלולים השונים של שחרור ממילואים

* גיל – על-פי החוק הקיים, גברים משתחררים משירות המילואים בגיל 40 אלא אם כן הם קצינים ובמקרה כזה גיל שחרור ממילואים הוא 45 (יש גם תפקידים ספציפיים שמחייבים שירות עד גיל 50). נשים מסיימות את המחויבות לצבא בגיל 38.

* הריון / הורות – כל אישה שנכנסת להריון, וכמובן מי שכבר הפכה לאמא, משוחררת מהמשך שירות המילואים.

* חתונה – גברים נשואים ממשיכים לשרת במילואים, אבל נשים שהתחתנו זוכות לשחרור.

* עודף כוח אדם – יש יחידות מסוימות שבהן אין צורך בכל חיילי וחיילות המילואים כך שיש גם מצבים שבהם צה"ל משחרר מיוזמתו אנשי ונשות מילואים.

* דת – החיים, כידוע, דינמיים מאוד ולכן ייתכן מצב שבו אדם מאמץ אורח חיים דתי שמונע ממנו לשרת במילואים.

* אי כשירות רפואית – גם פיזית וגם נפשית. במסלול זה ייתכן שתקבלו זימון להופיע בפני ועדה רפואית של הצבא.

* אי התאמה – למשל על רקע בעיות משמעת חוזרות ונשנות.

התנהלות מדויקת ואחראית

כל שירות שניתן ע"י עוה"ד דניאל איטח בנושא שחרור ממילואים מתאפיין בהתנהלות אחראית במיוחד ומדויקת, בהתאם לכל הנהלים העדכניים של הצבא. התוצאה: שירות יעיל וסיכוי מרבי לקבל את השחרור המיוחל, ובזמן קצר ככל האפשר. מרכיב נוסף בשירות הוא יושרה מלאה, כך שכל המלצה ניתנת על סמך האינטרסים של הלקוח בלבד, ובהתאם למאפיינים הספציפיים שלו – על-מנת לא לייצר ציפיות לא ריאליות וחשוב מכך, לא לפעול בדרכים שאינן נכונות לאדם ועלולות לא רק שלא להועיל אלא אף לגרום נזק.

טל עזיז
טל עזיז
2023-06-19
אחד המשרדים הטובים שיצא לי לעבוד איתם תודה על הכל שירות מקצועיות ומחיר לעניין
הורן עזיז
הורן עזיז
2023-06-19
אמין, מקצועי, מהיר. במילים אחרות אי אפשר לבקש יותר
ben saraf
ben saraf
2023-06-19
מענה מהיר ומקצועי מחיר מצויין ממליץ בחום
Illy Hikri
Illy Hikri
2023-06-19
מקצועי, קשוב, מבין, פשוט להיות בידיים טובות
Yarin Diga
Yarin Diga
2023-06-19
עורך דין מקסים ומקצועי
investor stocks
investor stocks
2023-06-16
עו"ד ברמה מאוד גבוהה הוציא אותי מהבית משפט עם המכנס והתחתונים למעלה
יששכר קלנטרוב
יששכר קלנטרוב
2023-04-04
עו"ד מצוין, בעל חשיבה משפטית מעולה.
פטור ממילואים

השאירו פרטים:

עוד בנושא

עריקות

עריקות, בין אם מדובר על אי התייצבות לצו ראשון/שני ובין אם מדובר בהיעדרות במהלך השירות, היא עבירה חמורה אשר מביאה לרישום פלילי גם לאחר השחרור.

קרא עוד »
פטור מהצבא לבנות דתיות
פטור מהצבא לבנות דתיות

הגיוס לצה"ל הינו בגדר חובה המוטלת על כל נער ונערה בהגיעם לגיל גיוס, עם זאת, ישנן אוכלוסיות בתוך הפסיפס הישראלי שאינן מחויבות להתגייס כלל לצבא

קרא עוד »
פטור רפואי ממילואים
פטור רפואי ממילואים

השירות הצבאי בישראל מסתיים כידוע לא בתחילת שנות ה-20, אלא רק בגיל 40 – כשמשתחררים ממילואים. באופן טבעי במהלך שני העשורים שבין השחרור מהסדיר לבין

קרא עוד »

השאירו פרטים וניצור עמכם קשר

פתח ווצאפ!
1
💬 איך אפשר לעזור?
Scan the code
שלום,
כאן עורך דין דניאל איטח
איך אפשר לעזור לך?
דילוג לתוכן